Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ανοικτή επιστολή για το όνομα και την έδρα του Δήμου Μακρακώμης

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μακρακώμης, Ν.Διαμαντής απεύθυνε την παρακάτω ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο του Δήμου σχετικά με το όνομα και την έδρα του Δήμου:


Κύριε Δήμαρχε
Ο νέος Καλλικρατικός Δήμος Μακρακώμης είναι η συνένωση τριών Δήμων και μίας Κοινότητας της περιοχής μας, σε μια ενιαία οντότητα με κοινό προσανατολισμό και στόχο την ανάπτυξη και πρόοδο της περιοχής μας και των δημοτών της. Επιπλέον και ενισχυτικά τούτου, η οικονομική κρίση και η κρίση αξιών που διανύουμε, επιβάλλουν δράσεις αλληλεγγύης συνέργειας και συνεργασιών και ενεργό συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως εγγυητή και αρωγού της κοινωνικής συνοχής.
Αντίθετα προς τα παραπάνω άρχισαν να εμφανίζονται διστακτικά στην αρχή, δήθεν ζητήματα ονομασίας του Δήμου και της έδρας αυτού. Ζητήματα που ουσιαστικά βασίζονται σε τοπικιστικές αντιπαραθέσεις που υποκινούνται και προέρχονται κυρίως και φαινομενικά από μικρές ομάδες Δημοτών, με κίνητρα που πηγάζουν από εμπαθή ενθουσιασμό τοπικιστικού φανατισμού, οι οποίοι απορρίπτουν οτιδήποτε άλλο είναι πέρα από το δικό τους μικρόκοσμο.
Βέβαια δεν αποκλείεται οι κινήσεις αυτές να υποστηρίζονται και να υποκινούνται κρυφά ακόμα και από παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης του παρελθόντος και του παρόντος που εξαρτούν τη δική τους ύπαρξη και την πολιτική τους επιβίωση, μέσα από το φανατισμό και τη διατήρηση των διχαστικών τάσεων της τοπικής κοινωνίας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όπως καταγράφεται και στη λαϊκή μας σοφία «η ομόνοια χτίζει σπίτια και η διχόνοια τα γκρεμίζει».
Όλα τα παραπάνω βάζουν σε μεγάλη δοκιμασία τη συνοχή της τοπικής κοινωνίας και την ενότητά της, τορπιλίζοντας ουσιαστικά το μέλλον της, δημιουργώντας μια κατάσταση εμφύλιας διαμάχης, βραχυπρόθεσμα βολική για ορισμένους, αλλά επικίνδυνη για το μέλλον και την ανάπτυξη του Δήμου και των Δημοτών μας.

Κύριε Δήμαρχε
Ήρθε η ώρα να αναλάβετε αποφασιστικές πρωτοβουλίες, να βγείτε από το στενό γραφειοκρατικό δημοτικό περιβάλλον, να υπερβείτε τις διχαστικές φωνές τοπικιστικού φανατισμού και από τις δύο πλευρές, δίνοντας ουσιαστική και άμεση λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε, το οποίο δυστυχώς και με αβλεψία σας ή λάθος εκτίμησή σας, το αφήσατε να εξελιχθεί.
Κλείστε άμεσα τις πληγές ώστε να επέλθει η συμφιλίωση και να αναπτυχθούν από το Δήμο δράσεις και συνέργειες προς την κατεύθυνση της ενότητας, της προόδου και της ανάπτυξης για να μην ξεκινήσει η νέα εποχή του Καλλικράτη με τη διχαστική κληρονομιά του παρελθόντος, που φανατικά προβάλλεται ως τωρινή αντιπαλότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια: