Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Λαϊκή Συνέλευση για το όνομα και την έδρα του Δήμου Μακρακώμης

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Μαρτίου με πρωτοβουλία του Συλλόγου Επαγγελματιών Μακρακώμης λαϊκή συνέλευση στο δημοτικό κατάστημα με θέμα την αλλαγή του ονόματος και της έδρας του Δήμου Μακρακώμης. Ο Σύλλογος πήρε την πρωτοβουλία να συζητήσει το παραπάνω θέμα μετά από ενέργειες πολιτών και φορέων για την αλλαγή του ονόματος και για την αλλαγή της έδρας.
Στη συνέλευση έλαβαν μέρος εκατοντάδες συμπολίτες μας, αλλά ιδιαίτερη και σημαντική ήταν η παρουσία αυτοδιοικητικών παραγόντων. Συγκεκριμένα ήταν παρόντες οι Αντιδήμαρχοι Κώστας και Ηλίας Μπίτος, οι Αρχηγοί της Αξιωματικής και Ελλάσονος Αντιπολίτευσης Ν.Τσιβελέκας και Κ.Κρητικός, ο Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ε.Λάμπρου και Ν.Διαμαντής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Α.Καραγκούνης, Η.Τσαντός, Α.Μαγουλάς, Π.Κοντογιώργος, σύσσωμο το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Μακρακώμης καθώς και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Μακρακώμης. Τη συζήτηση συντόνιζαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ι.Καλοπίτας, ο Π.Ντάνης που εκτελούσε και χρέη Προέδρου της συνέλευσης και ο Κ.Αρχοντής ως Γραμματέας αυτής. Το λόγο πήραν και τοποθετήθηκαν οι παρακάτω:
1.Β.Τουρλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ενοποίησης των Καποδιστριακών Δήμων και στην προσπάθεια που έγινε για να γίνουν δύο Καλλικρατικοί Δήμοι και τόνισε ότι οι πρωτοβουλίες που έλαβε για τη συγκέντρωση υπογραφών γιά την αλλαγή της έδρας, έγιναν ως απάντηση για τις πρωτοβουλίες πολιτών της Σπερχειάδας γιά την αλλαγή του ονόματος. Η τελική του θέση ήταν ότι πρέπει η κατάσταση αν παραμείνει όπως θεσπίστηκε από την Πολιτεία.
2. Δ.Ζοβοίλης, Τοπικός Σύμβουλος Μακρακώμης, ο οποίος κατήγγειλε την αδράνεια του Δήμου να αντιμετωπίσει έγκαιρα και αποτελεσματικά το θέμα και μάλιστα ανέφερε και ισχυρισμούς των υπευθύνων για την συγκέντρωση υπογραφών από την Σπερχειάδα, ότι ο δήμαρχος τους είχε τάξει προεκλογικά την αλλαγή του ονόματος του Δήμου. Τέλος κατήγγειλε την απραξία του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής στην επίλυση και την προώθηση αιτημάτων και ζητημάτων της Μακρακώμης.
3.Ο Ε.Λάμπρου, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να σταματήσουν παρόμοιες ενέργειες και ανακοίνωσε τη δέσμευση του Συνδυασμού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι είναι κατά της αλλαγής ονόματος και έδρας.
4.Ο Ν.Τσιβελέκας, ο οποίος δήλωσε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση παραμένει σταθερή στη θέση που είχε και προεκλογικά δηλ. σεβασμός της νομιμότητας και αποδοχή του ονόματος και της έδρας όπως αυτό ψηφίστηκε από τη Βουλή και μάλιστα δήλωσε ότι κάποιοι άλλοι τάζαν προεκλογικά την αλλαγή του ονόματος.
5.Ο Κ.Μπίτος,ο οποίος επικαλέστηκε τις σχέσεις που έχει με την Μακρακώμη και δήλωσε ότι ο συνδυασμός της πλειοψηφίας, με όσους τουλάχιστον έχει μιλήσει αλλά και ο κ.Δήμαρχος είναι κατά της ανακίνησις τέτοιων θεμάτων και σέβονται τη θεσμοθετημένη νομιμότητα. Τέλος άφησε υπονοούμενα ότι κάποιοι άλλοι τάζαν την αλλαγή του ονόματος κάτω από τις Μουριές.
6.Ο Α.Μαγουλάς, ο οποίος τόνισε τη σημασία της ενότητας της αλληλεγγύης και του πολιτισμού και ότι είναι αναγκαίο να σταματήσουν αυτές οι ενέργειες και να προωθηθούν αναπτυξιακά έργα γιά την περιοχή.
7.O K. Kρητικός, ο οποίος αναφέρθηκε ότι είναι καταστροφή ο νόμος του Καλλικράτη για τον τόπο, ότι ο σχεδιασμός έγινε χωρίς να ληφθούν υπόψη τα τοπικά χαρακτηριστικά και οι ιδιαιτερότητες ενισχύοντας κυρίως στη Λαμία. Ήταν αναγκαίο να ήταν δύο οι Δήμοι στην περιοχή, ρίχνοντας τις ευθύνες στην κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου και τους τοπικούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
8. Ο Ν.Διαμαντής, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για ομόνοια, συνεργασία και προσπάθεια γιά την ανάπτυξη του τόπου γιατί ο τόπος ερημώνει και απαξιώνεται με το κλείσιμο και απομάκρυνση Υπηρεσιών.
Κλείνοντας τη συνέλευση ο Π.Ντάνης και ο Κ.Αρχοντής τόνισαν τη σημασία τέτοιων ενεργειών και διαδικασιών και το γεγονός ότι το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων δεσμεύτηκαν για τον σεβασμό της νομιμότητας σχετικά με την έδρα και το όνομα του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: