Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


Ένα βιβλίο των Αντιστρατήγου ε.α Π.Σ. Νικόλαου Διαμαντή και του Πυράρχου Ιωάννη Σταμούλη, επιτίμου και νυν Προέδρου της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος. που προσπαθεί μέσα από την μελέτη ειδικών και διανοητών, να ανιχνεύσει τη νέα μέρα σε ένα κόσμο που βιώνει τον τρόμο και την οδύνη από τα τυφλά τρομοκρατικά κτυπήματα. 
Το βιβλίο προσπαθεί να δώσει μια συγκροτημένη πληροφόρηση στα στελέχη των επιχειρησιακών φορέων παροχής πολιτικής προστασίας και ασφάλειας για να κατανοήσουν το νέο περιβάλλον τρωτότητας που διαμορφώνεται συγκροτώντας νέες συνθήκες απειλών και διακινδύνευσης, τόσο στην πατρίδα μας, όσο και στην ευρωπαϊκή γειτονιά μας.
Αφορμή για το βιβλίο αποτέλεσαν τα τελευταία τρομοκρατικά κτυπήματα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, τα οποία αλλάζουν τον χάρτη της ασφάλειας στην μεγάλη σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινότητα, απειλώντας τον ίδιο το ελεύθερο δυτικό τρόπο ζωής. 
Αποτέλεσμα είναι το αίσθημα της ασφάλειας και πολιτικής προστασίας να μην είναι πλέον το ίδιο. Η επικινδυνότητα και η τρωτότητα πλέον έχει δραματικά αλλάξει. Για τους φορείς που εγγυούνται αυτά τα αγαθά, το στοίχημα πλέον είναι η αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους με σεβασμό όμως του ελεύθερου δημοκρατικού «ευρωπαϊκού» τρόπου ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: