Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Οι Δημαιρεσίες του Δήμου Μακρακώμης


Άρθρο του Νικολάου Διαμαντή Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μακρακώμης

Συνήλθε σε δημόσια ειδική συνεδρίαση την 06/01/2013 και περί ώρα 12:00 στη Σπερχειάδα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μακρακώμης, προεδρεύοντος του πρώτου δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Κυριαζή Γεωργίου, προκειμένου να προβεί στην εκλογή των μελών του προεδρείου και των μελών της οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία καθόσον από τους 27 δημοτικούς συμβούλους ήταν παρόντες οι 22 έγινε έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή μελών του προεδρείου.

Μετά την ολοκλήρωση της μυστικής ψηφοφορίας και την αποσφράγιση των φακέλων ο υποψήφιος της πλειοψηφίας για Πρόεδρος του συμβουλίου Φαρρής Αθανάσιος έλαβε 13 ψήφους. Επειδή δεν συγκέντρωνε την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δ.Σ επαναλήφτηκε η ψηφοφορία και μετά την αποσφράγιση των φακέλων και την καταμέτρηση των ψήφων ο υποψήφιος Πρόεδρος Φαρρής Αθανάσιος έλαβε 14 ψήφους και εκλέχτηκε ως Πρόεδρος. Αντιπρόεδρος του συμβουλίου εκλέχτηκε η δημοτική σύμβουλος Μίχου Μαρία της μείζονος πλειοψηφίας της δημοτικής παράταξης Νέα Σελίδα με 16 ψήφους και Γραμματέας του συμβουλίου εκλέχτηκε ο δημοτικός σύμβουλος Διαμαντής Νικόλαος της δημοτικής παράταξης Δημοτική Συνεργασία με 20 ψήφους.

Με την ευκαιρία της επανεκλογής μου θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους που με τίμησαν με την ψήφο τους. Παράλληλα θα ήθελα να δηλώσω ότι λόγοι οι οποίοι οδήγησαν εμένα προσωπικά αλλά και τους συμβούλους της παράταξής μου στο να ψηφίσουμε λευκό για τον Πρόεδρο δεν έχουν να κάνουν με το πρόσωπο του Προέδρου και συγκεκριμένα με τον κύριο Φαρρή Αθανάσιο αλλά με τα προβλήματα δυσλειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου τα δύο χρόνια που πέρασαν. Συγκεκριμένα θεωρούμε ότι υπήρξαν πολλά και σοβαρά προβλήματα στην τήρηση των πρακτικών και μάλιστα καταγγέλθηκαν από την μειοψηφία παραποιήσεις και νοθεύσεις πρακτικών. Επίσης δεν κατέστη δυνατόν να γίνει σωστή διαχείριση των δημόσιων συνεδριάσεων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις και μικροεπεισόδια μεταξύ των δημοτών που παρακολουθούσαν αυτές. Επιπλέον δεν αναλήφθηκε καμία πρωτοβουλία αν και υπάρχει σχετική πρόβλεψη στον κανονισμό να γίνουν συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου στις δημοτικές ενότητες της Μακρακώμης και του Αγίου Γεωργίου. Τέλος παρατηρήθηκε προχειρότητα στις εισηγήσεις των θεμάτων από τους εισηγητές γεγονός το οποίο με οδήγησε να υποβάλω ολοκληρωμένη πρόταση για την κωδικοποίηση και τυποποίηση των εισηγήσεων ώστε να γίνεται σωστή ενημέρωση και να υπάρχει η δυνατότητα τήρησης σωστών πρακτικών και προσωπικού αρχείου του κάθε συμβούλου. Δυστυχώς αν και το δημοτικό συμβούλιο αποδέχτηκε την πρόταση ομόφωνα δεν έχουν αναληφθεί ακόμα από το Προεδρείο οι ανάλογες πρωτοβουλίες για την υλοποίησή της. Θεωρούμε ότι η εκλογή του Προέδρου Φαρρή Αθανασίου θα συμβάλει στην καλή λειτουργία του συμβουλίου γιατί με την αποκτηθείσα πείρα κατά την προηγούμενη θητεία του και την βοήθεια όλων μας θα βελτιώσει την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Στην συνέχεια το εκλεγέν Προεδρείο ανέλαβε τα καθήκοντα του και προχώρησε στην εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Στην Οικονομική Επιτροπή εκλέχτηκαν ως τακτικά μέλη οι δημοτικοί σύμβουλοι:

1.Κανέλλος Βασίλειος, (της πλειοψηφίας) ο οποίος έλαβε _15_ ψήφους

2.Παπαηρακλής Νικόλαος, (της πλειοψηφίας) ο οποίος έλαβε _14_ ψήφους (2ος μετά από κλήρωση)

3.Καραγκούνης Αθανάσιος, (της πλειοψηφίας) ο οποίος έλαβε _14_ ψήφους (3ος μετά από κλήρωση)

4. Κοντογεώργος Παναγιώτης, (της μείζονος μειοψηφίας) ο οποίος έλαβε _14_ ψήφους (4ος μετά από κλήρωση)

5. Λάμπρου Ευάγγελος, (της μείζονος μειοψηφίας) ο οποίος έλαβε __14_ ψήφους (5ος μετά από κλήρωση)

6. Μπήτος Κων/νος, (της πλειοψηφίας) ο οποίος έλαβε __13__ ψήφους

Αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκαν:

1.Κυργιόπουλος Διονύσιος, (της πλειοψηφίας) ο οποίος έλαβε _16_ ψήφους

2.Τσιαντός Ηλίας, (της πλειοψηφίας) ο οποίος έλαβε __15__ ψήφους

3.Κυριαζής Γεώργιος, (της πλειοψηφίας) ο οποίος έλαβε __14__ ψήφους

4.Χαντζής Γεώργιος, (της μείζονος μειοψηφίας) ο οποίος έλαβε __14__ ψήφους (4 ος μετά από β΄ ψηφοφορία και κλήρωση)

5.Τζιβελέκας Νικόλαος, (της μείζονος μειοψηφίας) ο οποίος έλαβε _14__ ψήφους(5 ος μετά από β΄ ψηφοφορία και κλήρωση)

Στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής εκλέχτηκαν ως τακτικά μέλη οι δημοτικοί σύμβουλοι:

1.Τσιαντός Ηλίας, (της πλειοψηφίας) ο οποίος έλαβε __16__ ψήφους

2.Γιαννακόπουλος Γεώργιος, (της πλειοψηφίας) ο οποίος έλαβε _15__ ψήφους

3.Κυριαζής Γεώργιος, (της πλειοψηφίας) ο οποίος έλαβε _14_ ψήφους (3 ος μετά από κλήρωση)

4.Αντωνίου Ευάγγελος, (της πλειοψηφίας) ο οποίος έλαβε __14__ ψήφους (4 ος μετά από κλήρωση)

5.Μέρρας Κων/νος, (της πλειοψηφίας) ο οποίος έλαβε _14__ ψήφους (5 ος μετά από κλήρωση)

6.Κανέλλος Βασίλειος, (της πλειοψηφίας) ο οποίος έλαβε __14__ ψήφους(6 ος μετά από κλήρωση)

Ως αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκαν :

1. Κυρίτσης Γεώργιος, (της πλειοψηφίας) ο οποίος έλαβε __18__ ψήφους

2. Φύκας Δημήτριος, (της πλειοψηφίας) ο οποίος έλαβε __17__ ψήφους (2 ος μετά από κλήρωση)

3. Καραγκούνης Αθανάσιος, (της πλειοψηφίας) ο οποίος έλαβε _17_ ψήφους (3 ος μετά από κλήρωση)

4.Λιάγκας Γεώργιος, (της πλειοψηφίας) ο οποίος έλαβε _17___ ψήφους (4 ος μετά από κλήρωση)

5.Μπότσης Βασίλειος, (της πλειοψηφίας) ο οποίος έλαβε _16__ ψήφους

Επισημαίνουμε ότι η δημοτική παράταξή μας Δημοτική Συνεργασία ψήφισε λευκό στην διαδικασία εκλογής των μελών των επιτροπών θέλοντας ουσιαστικά να καταδείξει και να καταγγείλει την άρνηση την πλειοψηφίας αλλά και της μείζονος μειοψηφίας να δεχτούν υποψηφίους για την Οικονομική Επιτροπή από την παράταξή μας όπως μέχρι σήμερα ίσχυε διεκδικώντας η κάθε παράταξη το σύνολο του αριθμού των μελών που δικαιούνταν αρνούμενες να εφαρμόσουν την μέχρι σήμερα πρακτική της εκπροσώπησης όλων των παρατάξεων. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η μείζονα μειοψηφία αρνήθηκε να συμμετέχει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Ο ισχυρισμός που αναπτύχθηκε, από το επικεφαλή της μείζονος μειοψηφίας Τζιβελέκα Νικόλαο, ότι επιδίωξε να πάρει και τις δύο θέσεις στην Οικονομική Επιτροπή για να τοποθετήσει δύο δημοτικούς συμβούλους από την Δημοτική Ενότητα Μακρακώμης επειδή δεν είχε κανένα υποψήφιο η πλειοψηφία θεωρούμε ότι είναι πρόφαση γιατί προβλήθηκε μετά το τέλος της ψηφοφορίας και με δεδομένα τα αποτελέσματα. Αν ο ισχυρισμός ήταν πραγματικός έπρεπε να προβληθεί κατά την έναρξη της ψηφοφορίας γιατί τότε θα μπορούσε να είναι υποψήφιοι της Δημοτικής Συνεργασίας ο κύριος Κρητικός Κων/νος και ο κύριος Νικόλαος Διαμαντής έτσι ώστε να έχουμε εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων αλλά και της δημοτικής ενότητας Μακρακώμης στην Οικονομική Επιτροπή.

Ακολουθεί η πρόταση για την κωδικοποίηση – τυποποίηση των εισηγήσεων προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το παρόν πρότυπο έγγραφο εισήγησης προς το Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί πρόταση του Γραμματέα του Δήμου Μακρακώμης Νικολάου Γ. Διαμαντή με αφορμή τα συχνά παρουσιαζόμενα λάθη κατά την ανακοίνωση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Έχει σκοπό ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος με την λήψη της εισήγησης να ενημερώνεται συνολικά, για να μπορεί να προετοιμαστεί για την συζήτηση και επιπλέον κατά την διάρκεια της συζήτησης και της ψήφισης του θέματος να μπορεί να κρατάει για το αρχείο του αλλά και για πιθανό έλεγχο δικό του πρακτικό για κάθε θέμα

ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ - ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ




ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Συνεδρίαση της …/…/201.. Τακτικό θέμα Έκτακτο θέμα Εισηγητής ………………………………



ΘΕΜΑ: «………………………………………………………………….. (αναγράφεται το θέμα της εισήγησης)…………………….. ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………...............................................................................................................»



ΙΣΤΟΡΙΚΟ : ………………………………………………………………. (αναγράφεται το ιστορικό του θέματος)……………………… ………………………….….…………………………………………………………………………………………………………………………….…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… .



ΝΟΜΙΚΟ ΜΕΡΟΣ : ……………………………………………………… (αναγράφεται το ισχύον Δίκαιο που εφαρμόζεται , οι εξουσιοδοτικές διατάξεις και πιθανή νομολογία)…………………………………………………………………………….. ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… .



ΠΡΟΤΑΣΗ : ………………………………………………………………………………….(αναλύεται το σκεπτικό της πρότασης και οι επιπτώσεις, θετικές ή αρνητικές που προκύπτουν καθώς και η πρόταση του εισηγητή)………………….. ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. .



ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ : …………………………………………………………………………. (γίνετε επίκληση εγγράφων άλλων υπηρεσιών, αιτήσεων δημοτών κλπ που τεκμηριώνουν την ανάγκη συζήτησης του θέματος και την λήψη απόφασης)………………………………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..……………………..





ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ : …………………………………………………………….. (διατυπώνεται με ευκρίνεια η εισήγηση που τίθεται προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο)………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… .



Δεύτερη εισήγηση: ………………………………………………….. (παραμένει κενός χώρος για την περίπτωση κατά την οποία τεθεί κατά την διάρκεια της συζήτησης και 2η εισήγηση προς ψήφιση)………………. ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..



ΣΥΝΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ :

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ......... .........:
OΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ .....................:
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ..................:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ....................:
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ .....................:

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.........................
ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ : ………………………………………………

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ .......................... :
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ : …………………………

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ : …………………
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ :……………..

ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ : …………………………………………………………………………………………………….

ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΕΙΣ : ………………………………………………………………………………………………………………………………………..



ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:

1. …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..



2. …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..



3. ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….



4. ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….



Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ







(ΥΠΟΓΡΑΦΗ – ΤΙΤΛΟΣ)



ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ : ……………………………………………………………………………………………………………………………….

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ : ………………. Ψ Η Φ Ι Σ Α Ν …………………

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΡΩΝ ΑΠΩΝ ΝΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ ΛΕΥΚΟ




ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ –ΔΗΜ. ΚΟΙΝ. ΠΑΡΩΝ ΑΠΩΝ ΝΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ ΛΕΥΚΟ





ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ –ΤΟΠ. ΚΟΙΝ. ΠΑΡΩΝ ΑΠΩΝ ΝΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ ΛΕΥΚΟ






ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΥΝΕΝΕΡΓΟΥΝΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΡΕΑΣ – ΟΡΓΑΝΟ – ΥΠΗΡΕΣΙΑ




ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ : ……………………………………………………………..(στο τέλος μένει κενός χώρος ώστε ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να κάνει παρατηρήσεις ή να εγγράφει σημειώσεις που θεωρεί ότι είναι σημαντικές και ενδεχόμενα τον βοηθήσουν να επαναφέρει στην μνήμη του το θέμα μετά από καιρό)…………………………..…………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………………………………




Νικόλαος Γ. Διαμαντής

Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου

Δήμου Μακρακώμης


Δεν υπάρχουν σχόλια: