Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ

Ο Τοπικός Σύμβουλος της Παράταξης «Δημοτική Συνεργασία» Δημήτρης Ζωβοΐλης, Δημοτικής Κοινότητας Μακρακώμης, σχολιάζει σε επιστολή του με παραβολικό τρόπο τα προβλήματα της Δημοτικής κοινότητας Μακρακώμης που παρουσιάστηκαν το χρόνο που μας πέρασε, τις αδυναμίες της πλειοψηφίας να λειτουργήσει θεσμικά και να προωθήσει τα ζητήματα και τα έργα της Μακρακώμης και καυτηριάζει τις πρακτικές της δημοτικής αρχής η οποία συστηματικά αδιαφορεί. Η επιστολή απευθύνεται στο Δήμαρχο Μακρακώμης και κοινοποιείται στους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας.
Το κείμενο έχει ως εξής.


ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Δήμου Μακρακώμης κ. Ευθύμιο Παπαευθυμίου
ΚΟΙΝ: α. ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ κ. Νικόλαο Τζιβελέκα
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ κ. Κων/νο Κρητικό
γ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κ. Παναγιώτη Ράμμο

ΣΥΝ: Φ (1) Ένα
ΘΕΜΑ: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ

Με την ανατολή του ήλιου του νέου έτους, όπου ο Νομός « Καλλικράτης» έκανε τα πρώτα γενέθλιά του, βρήκε τους δημότες του Δήμου Μακρακώμης διχασμένους. Άλλοι απολάμβαναν τα δώρα του Αϊ Βασίλη που τους πρόσφερε όλη την χρονιά, άλλοι πάλι χαίρονταν τα περσινά και άλλοι με σκυμμένο το κεφάλι απορημένοι με λοξές ματιές έγνεφαν τα δώρα των τυχερών της χρονιάς και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο Αϊ Βασίλης τους αφαίρεσε και ορισμένα δώρα που τους δώρισε τα προηγούμενα χρόνια.
Εμείς δυστυχώς στην Δημοτική κοινότητα Μακρακώμης ανήκουμε στην τρίτη κατηγορία, μένοντας με τις υποσχέσεις των εκλογών και όχι μόνον, έχοντας σαν μόνη παρηγοριά την αξιοπρέπεια που έχει το όνομά μας, πάλι καλά που μας έμεινε και αυτό, τουλάχιστον προς το παρόν.
Τα δώρα που μοιράσθηκαν για τους μη γνωρίζοντες είναι ανηρτημένα στο διαδίκτυο και είναι προσβάσιμα σε όλους στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ»
Τα δώρα που εμείς προτείναμε στο συμβούλιο της δημοτικής μας κοινότητας εξήντα (60) τον αριθμό περίπου δημοσιεύονται κάθε δίμηνο στην στήλη το «ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ» της τοπικής εφημερίδας «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» καθ’ ότι η Δημοτική Αρχή ακόμη δεν τα ανήρτησε στο διαδίκτυο όπως προβλέπεται από το άρθρο 71 του Ν. «Καλλικράτης»
Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να περάσω το μήνυμα, ότι ο ήλιος της δικαιοσύνης θα πρέπει να στέκεται στην μέση όταν μοιράζονται τα δώρα και οι εκπρόσωποι μας αιρετοί στο Δ.Σ του Δήμο στηριζόμενοι στο άρθρο 65 του Ν. «Καλλικράτης» (όποτε το ζητήσει το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας με γραπτή αίτηση στην οποία αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν) να τα προβάλουν και να τα απαιτούν
Στους φίλους συμπολίτες και συμπολίτισσες θα τους προέτρεπα μαζί μας να γίνουν πιο ενεργοί, γιατί εκείνο που οφείλουμε να κάνουμε αυτή την ώρα είναι να ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς θέλουμε να αποδεχτούμε αυτό που συνεπάγεται η όποια επιλογή μας. Και αυτό ισχύει για όλους μας: εκπροσώπους εμποροβιοτεχνών, κοινωνικών ομάδων και απλούς πολίτες. Δεν γίνεται, για παράδειγμα, να θέλουμε την συνένωση των Δήμων και κοινοτήτων σε μία ενιαία διοίκηση για να αποκτήσει η περιοχή ανάπτυξη και ταυτότητα και ο Αϊ Βασίλης να καταφεύγει σε πρακτικές όπου αντικειμενικά ακυρώνουν τις υποτιθέμενες επιθυμίες μας.
Τέλος στον Αϊ Βασίλη θα του συνιστούσα μαζί με την κριτική μου, να δεχτεί τα λάθη του και προσεχώς να επανορθώσει. Αυτή η παραδοχή δεν συνιστά ούτε έγκλημα ούτε αδυναμία


ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ -2012

ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ




ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΖΩΒΟΪΛΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: