Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ψευδής βεβαίωση, Νόθευση Πρακτικών Δημοτικού Συμβουλίου

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μακρακώμης το μέλος και Γραμματέας του, καυτηρίασε τις χρησιμοποιούμενες πρακτικές από τη δημοτική αρχή, ότι χαρακτηρίζονται από την αλαζονεία της εξουσίας, εκμεταλλευόμενη τη δύναμη της πλειοψηφίας, αγννοώντας και καταστρατηγώντας θεσμούς και διαδικασίες, προσβάλλοντας ευθέως τα μέλη του Δ.Σ. και τους εκπροσώπους φορέων και θεσμικών οργάνων. Παλαιότερα ως Γραμματέας του Δ.Σ. είχε επεσημάνει στον Πρόεδρο του Δ.Σ. ότι αλλοίωσε απόφαση του Δ.Σ.αναρτώντας στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ την κατάσταση των οφειλετών των οποίων τα χρέη διαγράφησαν, όχι συγκεντρωτικά όπως είχει προταθεί και ψηφισθεί από το Δ.Σ., όπου αναδυκνείονταν οι μεγαλοοφειλέτες που επωφελούνταν από τη συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά με κατάσταση αναλυτική κατά δημοτικό τέλος, κατά χρονολογικό 6μηνο και κατά δημοτική ή τοπική ενότητα με αποτέλεσμα να γίνει κατακερματισμός των οφειλών και να είναι δύσκολο ή αδύνατο να εντοπισθούν οι μεγαλοοφειλέτες.
Δυστυχώς τεκμηριώθηκε με το χειρότερο τρόπο, ότι οι πρακτικές αυτές συνεχίζονται με τη νόθευση και την ψευδή βεβαίωση της απόφασης του Δ.Σ. για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου. Γιά το θέμα αυτό ο Γραμματέας του Δ.Σ. έστειλε στον Πρόεδρο του Δ.Σ. την παρακάτω επιστολή:




Προς :
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Κύριο Καραντζίκο Γεώργιο
Αφών Παππά 2
Σπερχειάδα τ.κ 35003
Κοινοποίηση :
1. Δήμαρχο Δήμου Μακρακώμης
Κύριο Παπαευθυμίου Θύμιο
2. Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου



Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Με έκπληξη διαπίστωσα ότι αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Μακρακώμης και συγκεκριμένα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, απόσπασμα από το πρακτικό της 19/2011 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με «ΘΕΜΑ: 1ο (τακτικό) ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2012.»
Το συγκεκριμένο έγγραφο συντάχθηκε και εκδόθηκε με ευθύνη σας, στα πλαίσια των καθηκόντων σας ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ως Ακριβές Απόσπασμα, η απόφαση έγκρισης κατά πλειοψηφία του τεχνικού προγράμματος του Δήμου έτους 2012, φέρει την υπογραφή σας.
Το συγκεκριμένο απόσπασμα του πρακτικού κλείνει με την φράση «Αφού συντάχθηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως κατωτέρω : Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, ΤΑ ΜΕΛΗ».
Ως Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου θα ήθελα να σας επισημάνω ότι ουδέποτε υπέγραψα το συγκεκριμένο απόσπασμα και κατά συνέπεια ανακριβώς και παραπλανητικά φαίνεται ότι το υπέγραψα σχετικά. Επιπλέον σας υπενθυμίζω ότι τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης δεν έχουν ακόμη εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Στο συγκεκριμένο έγγραφο γίνεται αναφορά στους 3 Δημοτικούς Συμβούλους της ελάσσονος μειοψηφίας Κώστα Κρητικό, Νίκο Διαμαντή και Ανδρέα Τσώνο ότι «δεν εγκρίνουν το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2012 διότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του Δήμου».
Κατά το μέρος που με αφορά, σας γνωρίζω ότι η συγκεκριμένη αναγραφόμενη αιτιολογία που απλουστευτικά αναφέρετε είναι αυθαίρετο συμπέρασμά σας, στηριζόμενο σε μη πραγματικά γεγονότα και όχι η πραγματική αιτιολογία της καταψήφισης του τεχνικού Προγράμματος. Όπως προκύπτει από τα ηχογραφημένα πρακτικά στην παρέμβασή μου, οι ενστάσεις μου και κατά συνέπεια οι λόγοι της αρνητικής μου ψήφου, ήταν γιατί δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες υποβολής προτάσεων από τα συμβούλια και τους εκπροσώπους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, γιατί η έγκριση από την Επιτροπή Διαβούλευσης του Τεχνικού Προγράμματος έγινε από μη κανονική σύνθεσή της (7 παρόντες από σύνολο 44) και τέλος λόγω εικονικότητας των Οικονομικών στοιχείων του Προγράμματος.
Όμως δυστυχώς το κυριότερο πρόβλημα του συγκεκριμένου εγγράφου είναι ότι συνημμένα υποβάλλεται τεχνικό πρόγραμμα διαφορετικό από αυτό το οποίο ψηφίστηκε από το Δ.Σ. νοθεύοντας ουσιαστικά την βούληση του.
Συγκεκριμένα καταργηθήκαν, τροποποιηθήκαν ψηφισθέντα από το Δημοτικό Συμβούλιο έργα και μελέτες του Τεχνικού Προγράμματος με αποτέλεσμα το υποβληθέν Τεχνικό πρόγραμμα να διαφέρει από το ψηφισθέν και στα οικονομικά στοιχεία (μείωση των οικονομικών στοιχείων κατά 445.000,00€ περίπου) αλλά και στα προτεινόμενα έργα. Αναλυτικά :
1. Από την Δ.Κ. Σπερχειάδας
αφαιρέθηκε:
• το με αύξοντα αριθμό 4 και κωδικό εξόδων Π/Υ 25.7412.005 το έργο μελέτη σύνδεσης παροχών αποχέτευσης Σπερχειάδας με εγκεκριμένη πίστωση 10.388,00€.
• το με αύξοντα αριθμό 7 και κωδικό εξόδων Π/Υ 30.7311.021 το έργο κατασκευαστικές εργασίες διαμόρφωσης του αυλίου χώρου και κτιρίου παλαιού Γυμνασίου Σπερχειάδας με εγκεκριμένη πίστωση 10.000,00€.
• το με αύξοντα αριθμό 12 και κωδικό εξόδων Π/Υ 30.7311.035 το έργο αναβάθμιση σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου Λυκείου Σπερχειάδας με εγκεκριμένη πίστωση 30.100,00€.
Τροποποιήθηκε η εγκεκριμένη πίστωση:
• του με το με αύξοντα αριθμό 10 και κωδικό εξόδων Π/Υ 25.7312.008 έργου αποχετευτικό δίκτυο Σπερχειάδας - Μακρακώμης από 52.000,00€ σε 1.157,51€ και
• του με αύξοντα αριθμό 11 και κωδικό εξόδων προϋπολογισμού Π/Υ 30.7311.010 έργου συμβολή στην ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του Γυμναστηρίου του Δήμου από 5.000€ σε 2.000€.
Αποτέλεσμα των παραπάνω η συνολική εγκεκριμένη πίστωση για
την δημοτική κοινότητα Σπερχειάδας από 410.843,00€ που
ψηφίστηκε, να διαμορφωθεί σε 306.512,51€ που υποβλήθηκε.

2.Από την Τ.Κ. Αγίου Σώστη, τροποποιήθηκε η εγκεκριμένη πίστωση του με αύξοντα αριθμό 2 και κωδικό εξόδων Π/Υ 30.7311.006, έργου επέκταση δημοτικού καταστήματος οικισμού Διλόφου Τ.Δ. Αγίου Σώστη από 4.000,00€ σε 40.000€

3.Από την Τ.Κ.Αργυρίων, τροποποιήθηκε η εγκεκριμένη πίστωση του με το με αύξοντα αριθμό 1 χωρίς κωδικό εξόδων Π/Υ καθ όσον είναι έργο του 2012, έργου επέκταση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Αργυρίου από 14.000,00€ σε 12.000€.

4.Από την Τ.Κ.Νικολιτσίου αφαιρέθηκε το με αύξοντα αριθμό 1 και
κωδικό εξόδων Π/Υ 30.7323.039 ΣΑΤΑ 2010 το έργο εσωτερική οδοποιία Τ.Κ.Νικολιτσίου με εγκεκριμένη πίστωση 3.500€.

5.Από τα Γενικά Δ.Ε. Μακρακώμης αφαιρέθηκε το με αύξοντα αριθμό 6 και κωδικό εξόδων Π/Υ 30.7323.002 το έργοασφαλτοστρώσεις δρόμων Τ.Δ. (Θησέας) με εγκεκριμένη πίστωση 3.500€.
6. Στη Δ.Κ.Μακρακώμης προστέθηκε έργο με αύξοντα αριθμό 2 χωρίς κωδικό εξόδων προϋπολογισμού από την ΣΑΤΑ 2012 με τίτλο Κατασκευή αγωγού αποχέτευσης με εγκεκριμένη πίστωση 12.000€.

7. Στην Τ.Κ.Αρχανίου προστέθηκε έργο με αύξοντα αριθμό 4 χωρίς κωδικό εξόδων προϋπολογισμού από την ΣΑΤΑ 2011 με τίτλο κατασκευή Κιόσκι Τ.Κ.Αρχανίου με εγκεκριμένη πίστωση 2.500€. Παράλληλα μειώθηκε κατά αντίστοιχο ποσό το έργο με αύξοντα αριθμό 2 εσωτερική οδοποιία Τ.Κ.Αρχανίου.

8.Από την Τ.Κ.Αρχανίου Νικολιτσίου αφαιρέθηκε το με αύξοντα αριθμό 1 χωρίς κωδικό εξόδων Π/Υ από πόρους του Δήμου γενικά, η ενίσχυση του έργου του Ο.Π.Α.Α.Χ. με εγκεκριμένη πίστωση 297.000€.

9. Στην Τ.Κ.Ασβεστίου προστέθηκε έργο με αύξοντα αριθμό 2 χωρίς κωδικό εξόδων προϋπολογισμού από την ΣΑΤΑ 2012 με τίτλο εσωτερική οδοποιία Τ.Κ. με εγκεκριμένη πίστωση 3.000€. Παράλληλα μειώθηκε κατά αντίστοιχο ποσό το έργο με αύξοντα αριθμό 1 ανακατασκευή στέγης Δημοτικού Καταστήματος.

10.Στην Τ.Κ. Τυμφρηστού τροποποιήθηκε η εγκεκριμένη πίστωση του με το με αύξοντα αριθμό 2 με κωδικό εξόδων Π/Υ 30.7413.006 του έργου Μελέτη για την ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων βουνού (masterplan) Τ.Κ. Τυμφρηστού από 44.000,00€ σε 35.200€.

Κύριε Πρόεδρε

Πλέον των νομικών συνεπειών που ενδεχομένως επιφέρουν οι παραπάνω περιγραφόμενες πράξεις και ενέργειες σας, είναι ευθέως αντίθετες με την αρχή της χρηστής διοίκησης και προσβάλλουν βιαίως την εμπιστοσύνη με την οποία σας περιβάλλουμε και εγώ ως Γραμματέας, αλλά και το σύνολο των Μελών του Δ.Σ. στην μέχρι τώρα λειτουργία του.
Παρακαλώ για την άμεση ανάκληση του συγκεκριμένου μη νόμιμου εγγράφου και την αποκατάσταση της νομιμότητας, συγκαλώντας με δική σας πρωτοβουλία Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.
Επιπλέον σας γνωρίζω ότι κινούμενος προς την αποκατάσταση της νομιμότητας, έχω συνυπογράψει σχετική καταγγελία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος μαζί με τους επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας Ν.Τζιβελέκα και Κ.Κρητικό καθώς και άλλους 6 δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας.
Με τιμή

Νικόλαος Γ. Διαμαντής
Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου – Δημοτικός Σύμβουλος






Δεν υπάρχουν σχόλια: